torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Sigma Exallon på dansk frammarsch

Medan den sydsvenska marknaden är fortsatt svag har Sigma Exallon hittat en räddningsplanka på andra sidan Sundet. För ett år sedan var bolaget knappt verksamt i Danmark, i dag jobbar 40 av bolagets cirka 170 IT-konsulter hos danska kunder.

VD Jan Andersson vill inte nämna några namn men säger att det främst handlar om nya kunder inom bank- och finanssektorn, försäkringsbolag och myndigheter. Utöver gynnsamma valutaskillnader förklarar han uppsvinget med ökade försäljningsinsatser på den danska marknaden.

Expansionen sker också delvis av nödvändighet, någon uppgång efter finanskrisen har bolaget ännu inte känt av i södra Sverige.

— Marknaden verkar släpa efter här jämfört med i Göteborg och Stockholm. De stora konsultköparna tvekar fortfarande, säger Jan Andersson.

I Danmark ser han dock fortsatt stor potential och räknar med att kunna hålla samma tillväxttakt även det närmaste året. Några planer på Köpenhamnskontor finns dock inte i dagsläget.

Sigma Exallon jobbar främst med systemutveckling åt större företag. Bolaget är en del av börsnoterade Sigmakoncernen och finns förutom i Malmö även i Helsingborg och Växjö. 2009 sjönk omsättningen med 26 procent till 190 miljoner kronor medan vinsten närapå halverades till 16 miljoner kronor.

Genom affärer, expansion och neddragningar har Sigmakoncernens verksamhet i Danmark varierat kraftigt de senaste åren. 2008 såldes merparten av det sista danska dotterbolaget Sigma Connector till Malmöbaserade Plan B Consulting.

Erik Olausson

Medan den sydsvenska marknaden är fortsatt svag har Sigma Exallon hittat en räddningsplanka på andra sidan Sundet. För ett år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.