lördag 27 april 2024

inloggad som

Kamerateknik från Malmö säljer MFF:s läktarplatser

|  ,
|  ,

Mincbolaget Pre-view har tecknat kontrakt med Malmö FF. Uppdraget går ut på att ta fram panoramabilder på fotbollsklubbens arenor. Två kontrakt med brittiska kartbolag är också på gång.

Pre-view utvecklar mjukvara som används för att sy ihop en serie panoramabilder till 360-gradersvyer. Utöver arenor och hotell finns även teatrar i kundlistan. Där handlar det om att visa upp hela miljön för de som vill köpa sittplats i salongen.

— Vi har teatrar i London som har upplevt en intäktshöjning på cirka 20 procent eftersom kunderna genom det här systemet lockas till att köpa en dyrare biljett då det går att se sittplatsen mycket bättre, säger Magnus Janson, grundare och delägare av Pre-view.

Andra som har använt företagets lösningar är Etech i Storbritannien och Diakrit i Sverige. Båda är tekniska underleverantörer till mäklarföretag. Även Trelleborgs museum står på kundlistan och senaste kunden är Kosta Boda Art Hotel.

Senare under september ska bolaget presentera en mobiltjänst där det går att spela in panoramabilder med telefonen.

Pre-view bildades i augusti förra året och räknar med en omsättning i år på mellan 1,5 och 4 miljoner kronor, med ett par anställda. Bolaget ägs till 60 procent av konsultbolaget Box Play med affärsängeln Nisse Andersson i spetsen. Resten äger Magnus Janson.

Anders Frick

Mincbolaget Pre-view har tecknat kontrakt med Malmö FF. Uppdraget går ut på att ta fram panoramabilder på fotbollsklubbens arenor. Två […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.