lördag 4 maj 2024

inloggad som

Hjärtstartare med lokalsinne regionens bidrag i satellittävling

Hjärtstartare som själva letar upp patienten. Det är vinnarbidraget i Öresundsregionens deltävling i European Satellite Navigation Competition som avgjordes igår.

Ett lag från Danmarks Tekniske Universitet står bakom idén som får representera regionen i finalen i München den 18 oktober. European Satellite Navigation Competition hette tidigare Galileo Masters är en affärsidétävling där positionering kopplad till det kommande satellitsystemet Galileo står i centrum.

— Det gäller att minska tiden tills dess att defibrillatorn används, säger Sune Nordentoft Lauritsen, chefskonsulent på DTU och medlem i projektgruppen.

I juryn satt bland andra Lars Montelius på Øresund Org, Annette Birch från Forsknings- og Innovationsstyrelsen och Rapidus chefredatör Kristian Svensson. Arrangörer var Øresund IT.

Galileo är tänkt att bli den europeiska motsvarigheten till amerikanska GPS när det är komplett med 30 uppskjutna satelliter år 2014.

Rapidus

Hjärtstartare som själva letar upp patienten. Det är vinnarbidraget i Öresundsregionens deltävling i European Satellite Navigation Competition som avgjordes igår. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.