torsdag 29 februari 2024

inloggad som

HTC expanderar i Köpenhamn — och värvar Sony Ericssonchefer

Den taiwanesiska mobiltillverkaren HTC förstärker sin närvaro i Öresundsregionen. Tolv personer ska anställas på Köpenhamnskontoret, främst chefer från Lunds telekomkluster. Parallellt har en rad höjdare värvats från Sony Ericsson i övriga världen, däribland däribland Ronald Louks, Mats Lindoffs efterträdare på posten som teknikchef.

Tidigare har även Kouji Kodera, Sony Ericssons andreman efter VD Bert Nordberg, rekryterats till HTC som produktchef.

I dag arbetar ett 30-tal personer för HTC i Norden, varav merparten sitter i Köpenhamn. När verksamheten nu expanderas är det enligt HTC:s Nordenchef Peter Frølund främst erfarna personer från mobilindustrin som lockar.

— Det finns gott om talang här i regionen. Just nu letar vi efter personer med erfarenhet på chefsnivå, säger han till Rapidus.

HTC har de senaste åren växt till att bli den åttonde största mobiltillverkaren i världen och fjärde största på smartphones, avancerade datorliknande mobiler. Till stor del beror det på bolagets tidiga satsning på att använda Googles operativsystem Android.

Genom expansionen laddar HTC för att bli en mer aktiv aktör i Öresundsregionen. I dag finns Lundabolaget Scalados lösning för bildhantering implementerad i bland annat HTC Desire, bolagets senaste modell. I dagsläget vill Peter Frølund inte kommentera på vilket sätt HTC planerar att samarbeta med fler bolag i Öresundsregionen framöver, men den huvudsakliga satsningen är liksom för Sony Ericsson på Android.

— Fler och fler inser att Android är en bra plattform och vi tycker att det är en fördel att Sony Ericsson också satsar mycket på Android. Det gör plattformen starkare, säger han.

HTC öppnade sitt danska kontor i närheten av Kastrup i januari 2007. Det är också där som Peter Frølund mestadels håller till. I Sverige arbetar sex medarbetare vid ett kontor i Stockholm. Globalt omsatte bolaget förra året 4,5 miljarder dollar.

Anders Frick

Den taiwanesiska mobiltillverkaren HTC förstärker sin närvaro i Öresundsregionen. Tolv personer ska anställas på Köpenhamnskontoret, främst chefer från Lunds telekomkluster. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.