fredag 23 februari 2024

inloggad som

Kärnkraftskonsulter öppnar kontor i Malmö

I fjor köptes teknikkonsultbolaget Geosigma upp av bland andra Swecos tidigare affärsutvecklingschef Kurt O Eriksson. En av hans första åtgärder som bolagets VD blir nu att etablera ett Malmökontor.

— Vi har redan kunder i regionen som vi tidigare har hanterat via vårt Göteborgskontor, nu såg vi en möjlighet att växa ytterligare, säger Kurt O Eriksson.

Han vill inte ge några prognoser på hur stor bolagets verksamhet i Malmö ska bli men säger att kontoret primärt ska jobba på den svenska sidan Sundet.

Geosigma grundades 1991 och var vid starten specialiserat på hantering av kärnavfall. Sedan dess har bolaget breddat sin profil och fungerar nu som konsultbolag även inom områden som geoteknik, infrastruktur, miljö och vatten.

Uppdrag med anknytning till kärnbränsle står dock fortfarande för en betydande del av omsättningen, där Svensk Kärnbränslehantering är den stora kunden. Bland annat har bolaget varit delaktigt i arbetet med nedmonteringen av kärnkraftsreaktorn i Barsebäck.

Bolaget har idag runt hundra anställda på huvudkontoret i Uppsala samt i Stockholm och Göteborg. Förra årets omsättning var 75 miljoner kronor med en vinst på närmare fyra miljoner.

Joel Lyth

I fjor köptes teknikkonsultbolaget Geosigma upp av bland andra Swecos tidigare affärsutvecklingschef Kurt O Eriksson. En av hans första åtgärder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.