onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Cleantech Inn säkrar finansiering till 2012

Med ett färskt bidrag på tre miljoner kronor från Tillväxtverket har Cleantech Inn Sweden finansieringen säkrad genom hela 2011. Helena Tillborg, projektledare för den virtuella inkubatorn, riktar nu blicken ännu längre framåt.

— Intentionen är att det här ska vara en etablerad verksamhet, så det behövs långsiktig finansiering. Vi är väldigt öppna både vad gäller fortsatt driftsform och vem som ska finansiera. Vi har styrelsemöte om en vecka där vi ska lägga fram lite olika förslag, säger Helena Tillborg.

Cleantech Inn Sweden är nu fullbemannade med fyra anställda i Skåne, två i Göteborg, en i Stockholm och en i Umeå. Än så länge finns de flesta av de drygt 20 medlemsföretagen i Skåne — däribland Beakon Technologies, Biofuel Solution och PositionGreen — men fem finns på andra platser i landet, bland annat Stockholm och Skellefteå. Just nu tittar inkubatorn närmare på omkring tio potentiella medlemmar, men enligt Helena Tillborg når man sannolikt inte fram till målet om 40 medlemsföretag vid årsskiftet.

Cleantech Inn Sweden erbjuder stöd och rådgivning åt företag för att kommersialisera innovationer som driver hållbar utveckling. Bland annat formas vad man kallar branschkluster, där medlemsföretag inom samma nisch kan samverka i större kundprojekt. Det första klustret gäller el- och hybridlösningar, ett andra kring biogas är under uppbyggnad just nu.

Lisa Kirsebom

Med ett färskt bidrag på tre miljoner kronor från Tillväxtverket har Cleantech Inn Sweden finansieringen säkrad genom hela 2011. Helena […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.