tisdag 23 april 2024

inloggad som

Börs-VD leder Lidds till ny studie

Börsnoterade Probis VD Michael Oredsson har gått in som ny styrelseordförande i läkemedelsbolaget Lidds i Helsingborg. Bolaget förbereder samtidigt ytterligare en klinisk fas II-studie.

— Jag tycker bolaget är intressant då både den terapeutiska och kommersiella potentialen för behandlingsmetoden är stor. Samtidigt är riskerna begränsade eftersom det inte handlar om att utveckla en helt ny substans, säger Michael Oredsson.

Ny i styrelsen är också Jonas Rastad, sjukhuschef på Kalmar sjukhus. Tidigare ordföranden Peter Ström sitter fortfarande kvar i styrelsen.

Lidds läkemedel bygger på preparatet 2-hydroxyflutamide som redan idag används vid behandling av prostatacancer. Men med Lidds läkemedel injiceras preparatet lokalt vid prostata och frisätts sedan under en längre tid. Metoden ska minska risken för biverkningar och också underlätta medicineringen.

Förra året påbörjade Lidds en fas II-studie i Finland och bolaget förbereder nu en andra fas II-studie. Var och när den ska genomföras är enligt Michael Oredsson dock inte klart i dagsläget.

Sedan starten för tio år sedan har Lidds tagit in närmare 70 miljoner kronor, senaste emission genomfördes i mars då knappt 12 miljoner kronor tillfördes. I samband med det gick också Länsförsäkringar Skåne och Sydsvensk Entreprenörfond in som nya delägare i företaget, som är ett av Helsingborgsbaserade Puls portföljbolag. Enligt Michael Oredsson är det för tillfället inte aktuellt med någon ny finansieringsrunda.

Joel Lyth

Börsnoterade Probis VD Michael Oredsson har gått in som ny styrelseordförande i läkemedelsbolaget Lidds i Helsingborg. Bolaget förbereder samtidigt ytterligare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad