lördag 20 april 2024

inloggad som

Softhouse etablerar sig i Danmark

Ett kontrakt på en mobilinriktad medborgarportal för IT- og Telestyrelsen i Danmark har fått det Malmöbaserade IT-konsultbolaget Softhouse att etablera sig i Danmark.

Till en början finns en säljare på plats. Bolaget finns även i Stockholm och Göteborg, där ett kontor med fyra medarbetare öppnades i våras.

— I Göteborg är det fordonsindustrin som drar, medan det i Danmark handlar mycket om mindre bolag. Vi har tålamod och ambitionen att lyckas bra i Danmark, säger Niklas Landin, kontorschef i Malmö.

På hemmaplan har Softhouse nyligen fått Skånetrafiken som kund. Där handlar det om en mobilapp för att hitta rätt resväg, som i dag finns för Iphone, ska utvecklas till att även fungera för telefoner med operativsystemet Android.

Softhouse grundades 1996 och huvudägare är Tord Olsson, Staffan Persson och Mikael Reinholdsson. Förra året var omsättningen 118 miljoner kronor. Bolaget har 110 medarbetare.

Anders Frick

Ett kontrakt på en mobilinriktad medborgarportal för IT- og Telestyrelsen i Danmark har fått det Malmöbaserade IT-konsultbolaget Softhouse att etablera […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.