torsdag 25 april 2024

inloggad som

VentureLab-teknik visar billigaste mobilnumren

Lundaföretaget Call40 (”Call for zero”) har lanserat en tjänst som visar vilken operatör ett visst mobiltelefonnummer tillhör. Informationen ska hjälpa användaren att minimera samtalskostnaderna.

— Många mobiloperatörer har abonnemang där man ringer gratis till en viss operatör, men idag går det inte att på något enkelt sätt få reda på operatörstillhörighet. Det problemet löser vi, säger Viktor Andermo som grundat bolaget tillsammans med Nils Dinell Sederowsky och Peter Wintzell.

Alla tre är studenter och håller till på inkubatorn VentureLab. Almi har stöttat Call40 med 15.000 kronor för en förstudie om att bredda tekniken, som i dag bara fungerar på telefoner med Java Mobile Edition. På sikt ska programmet även kunna köras på Iphone och andra avancerade telefoner från exempelvis Sony Ericsson.

Bolaget tänker tjäna pengar genom en abonnemangsavgift. Fem kronor ska det kosta att uppdatera sin telefonbok med operatörstillhörighet. Målgruppen är främst gymnasieungdomar som inte har så mycket pengar att röra sig med.

Anders Frick

Lundaföretaget Call40 (”Call for zero”) har lanserat en tjänst som visar vilken operatör ett visst mobiltelefonnummer tillhör. Informationen ska hjälpa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.