tisdag 16 april 2024

inloggad som

Danska pensionsplanerare öppnar kontor i Malmö

PensionsPartner i Köpenhamn tar nu steget över Sundet och bildar ett svenskt dotterbolag. Företaget, som utvecklar mjukvara för pensionsanalys, har sedan starten 2006 nått en omsättning på 20 miljoner danska kronor och har idag åtta anställda.

PensionsPartner har tagit fram ett system som ska hjälpa den som närmar sig pensionsåldern att få överblick över sina pensionsutbetalningar och planera dem. Bland de danska kunderna finns flera stora pensionsförvaltare, däribland Scandia och Danica Pension. Programmet sammanför flera pensionstyper som analyseras med hänsyn till gällande regler och tillgångar i hushållet för att ge maximal utdelning. I Sverige marknadsförs mjukvaran under namnet SeniorAnalys.

— Etableringen i Sverige är ett naturligt steg då flera nuvarande kunder är verksamma där. Vi har också ett avtal klart med en av Sveriges största pensionsförvaltare, som ska lansera tjänsten till hösten, säger Preben Søgaard, av bolagets fyra grundare och tidigare pensionschef på bank- och försäkringsbolaget Nykredit.

Initialt placeras kontoret i Malmö, men Preben Søgaard räknar med att det senare flyttas till Stockholm för att komma närmare kunderna. Det bemannas med ett par personer, men redan nästa år kan det ha åtta anställda beroende på hur mycket av mjukvaruutvecklingen som kommer att ske i Sverige.

Joel Lyth

PensionsPartner i Köpenhamn tar nu steget över Sundet och bildar ett svenskt dotterbolag. Företaget, som utvecklar mjukvara för pensionsanalys, har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.