tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Sagan slut för Detox i Malmö

Detox Biogas har gått i konkurs. Därmed begravs sista spillran av den Malmöbaserade miljöteknikkoncernen, där entreprenörsprofilen Percy Nilsson varit delägare.

Detox grundades 2004 som en avknoppning från Percy Nilssons kraschade byggbolag PNB. Bland verksamheterna fanns uthyrning av miljökonsulter samt utveckling av metoder för att sanera förorenad mark och för att röta biogas av tång. Som mest fanns ett 30-tal anställda i fyra bolag, som tillsammans omsatte 56 miljoner kronor 2007.

Sedan dess har verksamheten successivt skurits ned och bolagen ett efter ett gått i konkurs. Detox Biogas var det sista verksamma bolaget, men sedan årsredovisningen för 2008 aldrig kom in till Bolagsverket tvångslikviderades bolaget i mitten av maj, med efterföljande konkurs.

Så sent som i mitten av januari jobbade en handfull personer i Detox Biogas. Varken Percy Nilsson eller tidigare delägaren Anders Håkansson, VD för kemibolaget Vendico, har i dag någon koppling till Detox. Rapidus har utan framgång sökt den kvarvarande ägaren och VD:n Mikael Karlsson för en kommentar.

Erik Olausson

Detox Biogas har gått i konkurs. Därmed begravs sista spillran av den Malmöbaserade miljöteknikkoncernen, där entreprenörsprofilen Percy Nilsson varit delägare. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.