fredag 19 april 2024

inloggad som

Absalon plockar internationell storaffär

IT-bolaget Absalon i Malmö har tecknat en mångmiljonaffär för sin kundhanteringsmjukvara med utbildningsföretaget Mercuri International.

Bure Equity-ägda Mercuri arbetar med utbildning inom främst försäljning, ledarskap och kundservice. Bolagets konsulter och säljare, som finns i ett 40-tal länder, ska nu börja använda Absalons Microsoftbaserade mjukvara. Totalt gäller affären cirka 500 licenser. Exakt vad den är värd vill VD Sebastian Merlöv inte uppge, men han säger att det rör sig om ett antal miljoner kronor i år och nästa år.

Bolaget har även en affär klar med en hittills hemlig kund inom läkemedelsutveckling. Totalt räknar Sebastian Merlöv med att Absalon ska omsätta minst fem miljoner kronor i år, mot en miljon 2009. Då slutade året med cirka 300.000 i förlust, men sedan i november är bolaget kassaflödespositivt, uppger Merlöv.

— Vi har inte ens behövt använda pengarna från emissionen i vintras, säger han med syftning på en kaptialresningsrunda då Innovationsbron tillsammans med affärsänglarna Lars H Bruzelius och Pia Althin gick in med sammanlagt 1,5 miljoner kronor.

Absalon har det senaste året växt från två till tio anställda, med ytterligare ett antal konsulter sysselsatta på deltid. Huvudägare är Sebastian Merlöv och Mattias Lindemann.

Erik Olausson

IT-bolaget Absalon i Malmö har tecknat en mångmiljonaffär för sin kundhanteringsmjukvara med utbildningsföretaget Mercuri International. Bure Equity-ägda Mercuri arbetar med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.