torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Norsk plastkoncern sätter huvudkontoret på Ideon

Plastkoncernen IV Group, med 500 anställda, har flyttat huvudkontoret från Trondheim till Lund för att ligga närmare en planerad expansion i Europa och Asien. Satsningen leds av Magnus Emeus, tidigare medlem av börsnoterade Nolatos koncernledning.

Det nya kontoret på Ideon i Lund omfattar fyra personer och inkluderar även Scalados tidigare vice försäljningschef Johan Ambuhm. Enligt Magnus Emeus förbereder koncernen flera förvärv på den europeiska marknaden och en vidare expansion i Asien.

— Vi har påbörjat processen med att identifiera intressanta uppköpsobjekt. Det är något som tar tid och tidigast nästa år kan ett första förvärv vara klart, säger Magnus Emeus som nu senast varit VD för Nolato Medical Rubber.

I IV Group ingår norska Industriverktøy och det helägda kinesiska dotterbolaget Techmould Suzhou. Det tidigare säljkontoret i Köpenhamn kommer i och med flytten att avvecklas.

Koncernens huvudverksamhet är formsprutning av plast till diverse ändamål. Bland produkterna finns plastdetaljer till Sony Ericssons mobiltelefoner. 2007 gick riskkapitalbolaget Verdane Capital in som huvudägare med 70 procent av aktierna i bolaget.

Joel Lyth

Plastkoncernen IV Group, med 500 anställda, har flyttat huvudkontoret från Trondheim till Lund för att ligga närmare en planerad expansion […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.