torsdag 25 april 2024

inloggad som

Mångfaldsexpert går till växande Stratiteq

Yacir Persson-Chelbat lämnar jobbet som VD på konsultbolaget Diversityindex, som sysslar med mångfaldsanalys och -certifiering av företag. Han ska istället bygga upp en ny projektorganisation på IT-bolaget Stratiteq i Malmö.

Ny verksamhetsansvarig för Diversityindex blir socionomen Ana-Gabriela Acosta. Yacir Persson-Chelbat, som har en bakgrund från TAT, kvarstår dock som företagets ägare.

Stratiteq sysselsätter idag ett 50-tal personer. Senaste månaderna har inneburit flera nyrekryteringar.

— Vi gick in i 2010 med fulla orderböcker och ser det som ett tillväxtår. Under de första fyra månaderna har vi växt med 33 procent jämfört med i fjol, säger Stratiteqs VD Johan Ahlkvist.

Bolaget är inriktat på strategiarbete, webbportaler och IT-baserade kundrelationssystem. Bland kunderna finns Securitas, E.on och OKQ8. Omsättningen var förra året 47 miljoner kronor, jämfört med knappt 40 miljoner 2008.

Anders Frick

Yacir Persson-Chelbat lämnar jobbet som VD på konsultbolaget Diversityindex, som sysslar med mångfaldsanalys och -certifiering av företag. Han ska istället […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.