lördag 20 april 2024

inloggad som

Playdead dubblar personalen för nya spelsatsningar

Spelbolaget Playdead i Köpenhamn höjs till skyarna för sitt kommande spel Limbo”. Medgrundaren Dino Patti räknar nu med att dubbla antalet anställda.

— Vi har nu 8-9 i personalen, inklusive ett par löst anställda. Vi kommer i alla fall att utvidga med ytterligare 8-12 personer när Limbo väl har släppts till sommaren, och när vi under de kommande åren satsar fullt ut på att utveckla nya spel, säger Dino Patti, som äger bolaget tillsammans med Arnt Jensen och Kim Ritzau.

Som Rapidus skrev i november skulle Limbo ha släppts i mars i år, men lanseringen sköts upp eftersom Microsoft valt ut det danska spelet som ett av ett 20-tal att visa upp i bolagets monter på den prestigefyllda E3 Expomässan i juni i Los Angeles. Mässan är spelvärldens största arrangemang. Därefter står Microsoft för online-försäljningen, som startar under sommaren.

Dino Patti räknar med att bolaget kan öka antalet anställda utan ytterligare kapitaltillskott. Prognosen är att Limbo ska ge en omsättning på minst 100 miljoner danska kronor tack vare den PR-mässiga medvinden. Spelbolaget har bland annat — som det första i Danmark — vunnit dubbla priser för teknik och visuellt intryck vid Independent Games Festival.

För ett år sedan fick Playdead ett kapitaltillskott på drygt 11 miljoner danska kronor från CAT Science, FAHU och den statliga Vækstfonden. Pengarna gick enbart till Limbo, som till skillnad från många andra spel bara är tvådimensionellt och i svartvitt. Totalt har spelet kostat 15,5 miljoner danska kronor.

Keld Broksø

Spelbolaget Playdead i Köpenhamn höjs till skyarna för sitt kommande spel Limbo”. Medgrundaren Dino Patti räknar nu med att dubbla […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.