fredag 26 april 2024

inloggad som

Lyyn till Aktietorget — ska dubbla personalen

Ideonbolaget Lyyn listas på Aktietorget. Innan noteringen i juli ska bolaget plocka in 9,5 miljoner kronor i nyemission för att kunna expandera säljstyrkan.

Lyyn har planerat noteringen sedan slutet av 2009, uppger VD Bengt Sahlberg. Då hade bolaget gjort sitt första kassaflödespositiva kvartal sedan starten 2003.

— Vi känner att vi har vind i seglen men måste satsa mer på marknadssidan, säger Bengt Sahlberg.

Förutsatt att emissionen går i lås ska fyramannabolaget Lyyn i en första omgång anställa tre säljare till främst Nordamerika och Storbritannien. Målet är att slå sig in på säkerhetsmarknaden, där Lyyns bildbehandlingsteknik används för att förbättra sikten för övervakningskameror vid dimma och mörker. Tekniken används i dag för trafikövervakning av Öresundsbron och utvärderas under våren av italienska myndigheter för motsvarande uppgift på italienska motorvägar.

Fortfarande står dock kamerasystem till undervattensfarkoster för cirka 80 procent av omsättningen, som enligt bolagets prognos landar på drygt sex miljoner kronor 2010.

Utöver medialt genomslag anger Bengt Sahlberg ägarspridning som ett tungt vägande skäl för noteringen. Lyyn ägs i dag av affärsängelnätverket Augmenta Venture Partners, Östersjöstiftelsen samt grundarna och personalen.

Erik Olausson

Ideonbolaget Lyyn listas på Aktietorget. Innan noteringen i juli ska bolaget plocka in 9,5 miljoner kronor i nyemission för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.