fredag 19 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Evolva och Trial Form Support

Bioteknikbolaget Evolva, med huvudkontor i schweiziska Basel men rötter och forskning i Köpenhamn, tar in två tunga namn i styrelsen. Vid årsmötet i juni föreslås som nya ledamöter Tom McKillop, fram till 2006 VD och koncernchef för AstraZeneca, och danska Lundbecks tidigare VD Claus Braestrup. Evolva utvecklar småmolekylära läkemedel med hjälp av genteknik i jästsvampar och är noterat på den schweiziska börsen.

Jan Hellqvist blir från 1 juni ny Nordenchef för TFS Trial Form Support i Lund. Hans senaste position var en liknande roll i danska bioteknikbolaget Dako, men han har även en bakgrund på AstraZeneca i Lund. I och med tillsättningen av Jan Hellqvist kommer TFS Trial Form Support framöver driva den nordiska marknaden som en enhet, med Lund som bas.

Rapidus

Bioteknikbolaget Evolva, med huvudkontor i schweiziska Basel men rötter och forskning i Köpenhamn, tar in två tunga namn i styrelsen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.