lördag 11 maj 2024

inloggad som

Aspekta startar webbbolag med danska Propeople

Kommunikationsbyrån Aspekta och danska webbproduktionsbolaget Propeople har dragit igång en gemensam satsning i Malmö. Det nya bolaget blir Propeoples första intåg på en marknad utanför Danmark, samtidigt som Aspekta satsar på att fördjupa sig i arbetet med sociala medier.

— Under längre tid har vi känt en växande efterfrågan på att kanalisera de frågor vi jobbar med genom webblösningar, och särskilt då sociala medier som får en allt viktigare roll, säger Aspektas VD Magnus Dahl.

Det nya bolaget Aspekta Propeople ska ledas av Liselott Kihlstedt, som närmast kommer från en VD-position på studentinkubatorn Drivhuset i Malmö.

Enligt Magnus Dahl ska Aspekta Propeople till årsskiftet ha tre-fyra anställda. Totalt har bolagen satsat en halv miljon i bolaget, där parterna äger 50 procent vardera.

Aspekta omsatte förra året 19 miljoner kronor och har 17 anställda. Bland kunderna finns Region Skåne och Axis. Propeople har 56 anställda, varav 15 sitter i Köpenhamn och resterande jobbar med produktion i Bulgarien och Moldavien. I kundlistan finns bland andra Amnesty, Arla och AP Møller.

Joel Lyth

Kommunikationsbyrån Aspekta och danska webbproduktionsbolaget Propeople har dragit igång en gemensam satsning i Malmö. Det nya bolaget blir Propeoples första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen