fredag 10 maj 2024

inloggad som

Konsultbolag från Stockholm öppnar Malmökontor

|  ,
|  

IT-konsultbolaget Diversify har etablerat sig i Öresundsregionen. Till årsskiftet ska ett tiotal personer vara sysselsatta vid det nya Malmökontoret, som även blickar mot finans- och försäkringsbolagen i Köpenhamn.

Diversify grundes 2007 och har idag ett 40-tal anställda IT-konsulter i Stockholmsområdet. Bland kunderna finns Skatteverket, Riksgälden, DnB Nor och Handelsbanken. Det är även bank- och finanssektorn som lockar i Köpenhamn medan bolaget i Skåne främst ska jaga kunder inom systemutveckling och infrastruktur, uppger Roger Sorsa, som anställts för att leda satsningen.

— Senaste året har varit tufft. Men sedan krisen lättat kände vi att vi ville vara med här i en expansiv region, säger han.

Roger Sorsa är grundare och tidigare VD till konsultbolaget HiBC i Malmö, som 2008 köptes upp av börsnoterade Know IT-koncernen. Diversifys verksamhet i Öresundsregionen är än så länge betydligt blygsammare, i dag jobbar tre personer vid det nystartade kontoret.

Erik Olausson

IT-konsultbolaget Diversify har etablerat sig i Öresundsregionen. Till årsskiftet ska ett tiotal personer vara sysselsatta vid det nya Malmökontoret, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.