tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Wecloud i Malmö utmanar jättarna inom IT-säkerhet

|  , ,
|  

I november blev det danska säkerhetsföretaget Softscan uppköpt av den amerikanska mjukvarujätten Symantec, som ligger bakom Norton Antivirus. Nu har två av bolagets tidigare anställda dragit igång bolaget Wecloud med säte i Malmö, med ett uttalat mål att utmana Symantec på den nordiska marknaden.

— Vi ska konkurrera genom att ha en support som ligger betydligt närmare kunden och erbjuda lösningar med mindre administration och pappersarbete, säger Weclouds VD Rikard Zetterberg.

Affärsidén bygger på att erbjuda säkerhetslösningar som skyddar företags hemsidor så att de inte sprider skadlig kod, en tjänst som har utvecklats helt internt, samt tillhandahålla spam- och virusfilter som bygger på en redan existerande säkerhetsplattform, som Wecloud ska vidareutveckla något. Samtliga tjänster ska hanteras genom en webbserver, det vill säga programmen kommer inte behöva finnas på varje enskild användares dator.

Målsättningen är att nå en omsättning på fyra miljoner kronor under första räkneskapsåret och samtidigt utöka organisationen, från dagens två till fem anställda.

Året före Symantecs uppköp av Softscan hade bolaget 60 anställda med en omsättning på 71 miljoner danska kronor.

Joel Lyth

I november blev det danska säkerhetsföretaget Softscan uppköpt av den amerikanska mjukvarujätten Symantec, som ligger bakom Norton Antivirus. Nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.