onsdag 15 maj 2024

inloggad som

IT-bolag i Malmö startar danskt samarbete

IT-konsultbolaget Tacticus i Malmö har tecknat samarbetsavtal med det börsnoterade danska företaget Columbus IT. Genom avtalet blir Tacticus svensk representant för Columbus, samtidigt som bolaget får tillgång till Columbus nuvarande svenska kunder.

För Tacticus del innebär detta bland annat nyanställningar av säljare och konsulter med Microsoftkompetens.

Tacticus huvudverksamhet är support för affärs- och beslutstödsystem. QlikView, Lawson M3 och Microsoft Dynamics AX är de tre största system som bolaget stöder. Företaget har även utvecklat ett eget rapporteringsgränssnitt, kallat Tags. Det nya samarbetet omfattar dock enbart Microsoftdelen.

— Nu får vi över 200 danska och norska konsulter i ryggen, vilket stärker vår position på marknaden. Målet är att fördubbla omsättningen inom Microsoft AX under det närmaste året, säger Stefan Fleron, VD för Tacticus.

Förra året omsatte Tacticus ungefär 40 miljoner kronor, men Stefan Fleron vill inte gå in på hur stor försäljningsökning som det nya avtalet väntas ge. För närvarande arbetar 35 personer i verksamheten och ytterligare personer håller på att rekryteras. Företaget ägs till stor del av Martin Wiklund, Ceyx Invest AB, tillsammans med personalen. Styrelseordförande är Lennart Nilsson, som även är VD i Crafoordska Stiftelsen och vice styrelseordförande i industriföretaget Cardo.

Columbus IT har drygt 1.000 medarbetare och planerar att ingå liknande avtal på andra marknader.

Anders Frick

IT-konsultbolaget Tacticus i Malmö har tecknat samarbetsavtal med det börsnoterade danska företaget Columbus IT. Genom avtalet blir Tacticus svensk representant […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad