onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Varslade blir dragplåster för nya telekometableringar

En samlad inventering av de omkring 600 varslade från ST-Ericsson och Sony Ericsson i Lund, som sedan grupperas och marknadsförs som hela paket till globala spelare — det är Invest in Skånes recept för att locka nya aktörer till regionen.

— I och med de stora varslen har det frigjorts resurser som inte var tillgängliga tidigare. Det har gett oss helt andra förutsättningar att jobba med, säger Daniel Kipowski, affärsutvecklare på Invest in Skåne, som på uppdrag av Region Skåne marknadsför regionen som potentiell investeringsplats.

Organisationen har varit med i de samtal som föregick Huaweis ochQualcomms etableringar i Lund, som Rapidus kunde berätta om förraveckan.

För att få en överblick av vilka kompetenser som frigjorts i samband med varslen, har Invest in Skåne delat in personalen i mjuk- och hårdvarugrupper vars tekniska kunskap nu dokumenteras i detalj. Därefter ska organisationen sätta ihop personalpaket som ska marknadsföras tillsammans med Invest in Sweden.

Joel Lyth

En samlad inventering av de omkring 600 varslade från ST-Ericsson och Sony Ericsson i Lund, som sedan grupperas och marknadsförs […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad