fredag 26 april 2024

inloggad som

LU Bioscience lämnar Oncorel

Mindre än ett år efter att investeringsbolaget LU Bioscience satsat drygt en miljon kronor i cancerbolaget Oncorel, säljs det tillbaka till forskarna för en krona.

— Vi tror att den här verksamheten utvecklas bäst utanför LU Bios portfölj. Då vill vi kliva av i tid, så att forskarna har kapital kvar till patentprocessen, säger Thomas Andersson, VD för LU Bioscience.

Han vill inte gå in på varför LU Bio gör en annan bedömning av Oncorel i dag än i juni 2009, när investeringen gjordes. Bakom Oncorel står Olov Sterner, professor vid Lunds universitets avdelning för organisk kemi, och Jenny Persson, docent vid avdelningen för experimentell cancerforskning. Bolaget ska utveckla nya läkemedelskandidater mot elakartad prostatacancer.

— Vår förhoppning är att de resultat som vi producerar under året kommer att attrahera investerare under hösten, säger Jenny Persson.

Enligt henne behöver Oncorel inget mer kapital för tillfället, och en patentansökan är inlämnad.

Lisa Kirsebom

Mindre än ett år efter att investeringsbolaget LU Bioscience satsat drygt en miljon kronor i cancerbolaget Oncorel, säljs det tillbaka […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.