fredag 19 april 2024

inloggad som

AstraZeneca-chef ny näringslivsdirektör i Lund

Det blir AstraZenecas nuvarande platschef i Lund, Per Persson, som tar över som ny näringslivschef för Lunds kommun. Han tillträder på posten senast i mitten av juni och därmed avslutas en segdragen rekryteringsprocess.

— Mycket pekar på att jag kommer tillträda på posten tidigare än så, jag för samtal med AstraZeneca angående det nu, säger Per Persson, som tar över efter Peter Sörbom som går i pension.

Per Persson är mitt uppe i arbetet med att avveckla AstraZenecas anläggning i Lund, där flera spelare har markerat ett intresse för att ta över delar av såväl anläggningen som personalen. Även bolag som tidigare inte varit närvarande i regionen är med i arbetet, uppger han.

Det är ingen slump att en person från läkemedelsindustrin får jobbet som näringslivsdirektör, menar kommundirektör Jan-Inge Ahlfridh.

— Det är en del i satsningen på life science i Lund, där kommunen, universitet och Region Skåne tar fram en gemensam strategi för hantera det uppkomna läget, säger han.

Per Persson har arbetat inom AstraZeneca sedan mitten av 1990-talet och har sedan 2003 varit platschef för bolagets anläggning i Lund.

Joel Lyth

Det blir AstraZenecas nuvarande platschef i Lund, Per Persson, som tar över som ny näringslivschef för Lunds kommun. Han tillträder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.