fredag 10 maj 2024

inloggad som

VD lämnar Alligator Bioscience

Ideonbolaget Alligator Biosciences VD Gun-Britt Fransson lämnar verksamheten efter drygt fem år. Enligt styrelseordförande Mats Grahn är skälet att styrelsen vill ha en mer kommersiellt erfaren VD med starkare anknytning till läkemedelsindustrin.

— Vi har varit väldigt nöjda med Gun-Britts jobb, hon har tagit bolaget ett stort steg framåt. Men nu är det dags att skifta kompetens, säger Mats Grahn.

Gun-Britt Fransson har en doktorsgrad i näringslära och har bland annat arbetat på läkemedelsbolaget KabiVitrum och i livsmedelskoncernen Procordia. Hon sitter i styrelsen för Innovationsbron och är föreslagen till en styrelseplats för Malmö högskola.

— Jag är jättenöjd och stolt särskilt över Alligators sista år, då vi nått många av de målsättningar vi hade. Vi har helt enkelt kommit överens om att det här är en tidpunkt då det passar att gå skilda vägar, säger Gun-Britt Fransson som lämnar bolaget i samband med årsstämman på torsdag.

Rekryteringen av ny VD pågår och beräknas avslutas under sommaren. Tillfällig VD blir Paula Zeilon, i dag affärsutvecklare i Alligator Bioscience.

Alligator knoppades av 2001 från antikroppsbolaget BioInvent, och har utvecklat den egna teknologin Find som ökar effektiviteten i proteiner. Den används för utveckling av proteinläkemedel, i egna projekt såväl som i samarbeten och kunduppdrag. I början av året visade företaget goda resultat från djurstudier kring sin läkemedelskandidat ADC-1004 för behandling av hjärtinfarkt och påföljande skador, och en försäljning av det projektet kan bli aktuell 2010. Bolaget har omkring 20 anställda.

Lisa Kirsebom

Ideonbolaget Alligator Biosciences VD Gun-Britt Fransson lämnar verksamheten efter drygt fem år. Enligt styrelseordförande Mats Grahn är skälet att styrelsen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.