fredag 29 mars 2024

inloggad som

Qualcomm satsar i Lund — öppnar kontor vid Ideon

Den amerikanska telekom- och halvledarjätten Qualcomm öppnar kontor på Edison Park, vägg i vägg med Ideon i Lund. Qualcomm är en direkt konkurrent till ST Ericsson, på andra sidan motorvägen.

Sedan tidigare har Qualcomm Sony Ericsson som viktig kund. Nu tar företaget steget och öppnar eget kontor i Lund, för att bättre kunna bistå framförallt Sony Ericsson med tekniskt stöd.

— Vi arbetar med de stora spelarna i branschen, men vår närvaro i Lund är inte enbart kopplad till dem, säger Hans Sturesson, affärsutvecklare på Qualcomm och ansvarig för kontakten med Sony Ericsson.

Han öppnar för samarbete med små innovativa bolag i regionen och säger att många nog skulle vara intresserade av att bli ihopkopplade med Qualcomm.

Lundabon Hans Sturesson har arbetat på bolaget sedan 2006, efter ett flertal år på Ericsson och amerikanska RF Micro Devices.

Qualcomm vill inte säga hur många anställda filialen i Lund ska ha. Det handlar dock om en kontorsyta på 250 kvadratmeter, vilket enligt fastighetsägaren Briggen är lagom för tio personer.

Nu håller företaget som bäst på att beställa möbler och annan kontorsutrustning. Inflyttning är beräknad till slutet av maj.

Som Rapidus tidigare rapporterat har även mobilbildhanteringsbolaget Scalado avtal med Qualcomm, om att bygga in Scalados algoritmer på Qualcomms kamerachip. Idag finns ett gemensamt team på plats hos Qualcomm i San Diego. Etableringen i Lund har dock inte något med detta samarbete att göra, enligt Qualcomm.

Qualcomm tillverkar halvledarkomponenter åt en rad storamobiltillverkare världen över. Koncernen sysselsätter cirka 16.000 personer och omsatte senaste räkenskapsåret 10,4 miljarder dollar.

Anders Frick

Den amerikanska telekom- och halvledarjätten Qualcomm öppnar kontor på Edison Park, vägg i vägg med Ideon i Lund. Qualcomm är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]