fredag 29 mars 2024

inloggad som

Telia lyfter dansk webbyrå

|  , ,
|  

Kommunikationsbyrån KathArt Interactive i Köpenhamn har det senaste året fördubblat personalstyrkan. I dag jobbar tolv personer plus frilansar i företaget, som för ett par år sedan bara hade två anställda.

Bakom uppsvinget ligger ett ökat behov av spel och program producerade med design- och programmeringsverktyget flash, uppger grundaren Kathrine Chmiel.

— Vi planerar nu att utöka med ytterligare några medarbetare, bland annat projektledare. Men sedan sätter vi stopp, för vi vill inte bli alltför stora, säger hon.

En av KarthArts största kunder är Telia Danmark, som byrån bland annat gör webbsidor och kampanjer åt. Annat som KathArt varit involverad i är Shoot Make Wood — ett projekt för att skapa uppmärksamhet kring trä som byggnadsmaterial. KathArt har även producerat en webbplats år Finansrådet, de danska bankernas branschförening.

Kathrine Chmiel planerar att dela upp KathArt i två delar: En del som fokuserar på programmeringsuppdrag och en som inriktar sig på det kreativa skapandet.

KathArt sitter på inkubatorn 5te i Köpenhamn. Omsättningen förra året landade på cirka sex miljoner danska kronor.

Anders Frick

Kommunikationsbyrån KathArt Interactive i Köpenhamn har det senaste året fördubblat personalstyrkan. I dag jobbar tolv personer plus frilansar i företaget, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]