torsdag 22 februari 2024

inloggad som

VisitSweden spänner musklerna i Danmark

22 miljoner kronor använde VisitSweden för att marknadsföra Sydsverige för danskarna under 2009, mot 13 miljoner året före. I år ser budgeten ut att bli ännu större.

Det är danskarnas snabbt ökande konsumtion av varor och tjänster i södra Sverige som gett marknadsföringsorganisationen blodad tand. 2009 gjorde varje dansk besökare i genomsnitt av med 1.600 danska kronor mer än året före, motsvarande en 15-procentig ökning, enligt VisitSwedens egen undersökning bland 5.000 intervjuade.

Trenden går igen i antalet hotellnätter bokade av danskar, vilket under 2009 steg med nästan 50 procent i syd- och västsvenska län, mot 23 procent i landet som helhet.

Niels Mourtizen, chef för Region Nord inom VisitSweden, räknar därför med att marknadsföringspotten i Danmark kommer öka även i år.

— Vi har en treårig målsättning om att göra Sverige till danskarnas andra hemland, säger han.

Den slutgiltiga marknadsföringsbudgeten för VisitSweden sätts i samråd med organisationens samarbetspartner, där bland andra Tourism in Skåne, Malmö Turism, Stena Line, Scandlines och Øresundsbrokonsortiet ingår.

Keld Broksø

22 miljoner kronor använde VisitSweden för att marknadsföra Sydsverige för danskarna under 2009, mot 13 miljoner året före. I år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.