måndag 20 maj 2024

inloggad som

Sex miljoner till aktieforum på nätet

Webbföretaget Proinvestor på inkubatorn 5te i Köpenhamn har fått en investering på sex miljoner danska kronor från Strategic Venture Capital. Pengarna ska gå till utveckling och marknadsföring av ett aktieinriktat diskussionsforum samt informationsportalen IR Synergi.

— Vi bad om fem miljoner kronor, men fick sex miljoner. Detta är en riktig solskenshistoria. Nu ska vi anställa så att vi blir omkring tio personer och tack vare pengarna klarar vi oss i två år utan ytterligare investeringar, säger VD Peter Hildebrandt.

De första tre företagskunderna på IR-portalen fick Proinvestor i december, vilket enligt Peter Hildebrandt är en av orsakerna till investeringen. Hittills har verksamheten finansierats genom att sajtens användare köpt aktier i Proinvestor.

— Användarna gillar aktier, det är ju därför de är här. När vi lanserade sajten skrev många i forumet att de ville vara med och investera, vilket gjorde att 21 av dem investerade totalt 750.000 danska kronor, säger han.

Nystartade Strategic Venture Capital får mellan 35 och 40 procent av företaget, vilket ger en total värdering av Proinvestor på cirka 16 miljoner kronor. Bakom Strategic Venture Capital står Kim Mikkelsen, tidigare informationschef på Nordic Asset Management, som ägs av PFA Pension.

Peter Hildebrandt driver sedan tidigare arbetsförmedlingsföretaget LiveJob, vars affärsidé är att ta video till hjälp vid ansökning och utlysning av tjänster. Idag arbetar fyra personer på Proinvestor.

Anders Frick

Webbföretaget Proinvestor på inkubatorn 5te i Köpenhamn har fått en investering på sex miljoner danska kronor från Strategic Venture Capital. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]