onsdag 8 maj 2024

inloggad som

… och Innovationsbron Syd växlar upp

Medan Teknoseed under 2009 stängde sin fond för nyinvesteringar har Innovationsbron Syd trappat upp aktiviteterna inom såddfinansiering. I år räknar bolaget med att investera nio miljoner kronor i sydsvenska uppstartsbolag.

Med investeringar i medicinteknikbolaget Phase Holographic Imaging på Ideon Bioincubator, mjukvaruutvecklaren Localize Direct i Helsingborg och Halmstadsbaserade Redsense Medical stängde Teknoseed II för satsningar i nya bolag. Totalt har fonden investerat 73 miljoner kronor.

Utöver nystartade Sydsvensk Entreprenörsfond har framförallt Innovationsbron Syd tagit över Teknoseeds fackla. Med stöd från EU:s regionala strukturfond för Skåne och Blekinge ska bolaget fram till 2014 gå in med sju miljoner kronor om året i såddkapital.

Programmet kom i gång först i mitten av 2009, så Innovationsbron Syd har bara hunnit investera knappt tre miljoner kronor i fem företag: Mincbolagen Excito och Absalon, Ideonbolagen Serstech och Ekobalans samt mobilbolaget Inquso i Karlskrona. I gengäld siktar investeringsansvarige Per Heander på att investera nio miljoner kronor i år.

— Räknar man med oss och Sydsvensk Entreprenörsfond tycker jag att tillgången på offentligt ägarkapital är bättre nu än under förra lågkonjunkturen, säger Per Heander.

Erik Olausson

Medan Teknoseed under 2009 stängde sin fond för nyinvesteringar har Innovationsbron Syd trappat upp aktiviteterna inom såddfinansiering. I år räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.