onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Serious Games räknar med vinst 2010

Köpenhamnsbaserade Serious Games Interactive vinner allt mer mark med sina pedagogiska datorspel. Med lanseringen i april av bolagets nya historiespel räknar ledningen med att 2010 blir det andra vinstgivande räkenskapsåret sedan starten 2006.

Spelet ”Playing History” ska lanseras i såväl dansk- som svensk- och engelskspråkig version till privatpersoner och skolor. I Sverige ska Serious Games utnyttja det distributions- och försäljningsavtal bolaget har med Bonnier Utbildning sedan spelet ”Global Conflicts: Palestine” från 2008.

— Det gick långsamt till en början i Sverige men nu har vi fått upp farten. I dag finns våra spel på ett 50-tal skolor i Sverige och 200 i Danmark, säger marknadschef Mikkel Lucas Overby.

Serious Games genomför även konsultuppdrag för bolag som Lego, Nykredit och Danmarks Radio samt människorättsorganisationen Amnesty International. Juli 2008 till juli 2009 var bolagets första vinstgivande räkenskapsår, med ett överskott på 170.000 danska kronor. Personalen har växt från fyra personer 2007 till 15 idag.

Serious Games gav i höstas ut de senaste två spelen i Global Confilct-serien: ”Global Conflict: Child Soldiers” och ”Global Conflict: Sweat Shops” om barnarbete.

— Vår plan för 2010 är nu att lansera ”Playing History” först och främst i Europa. Vi ska även försöka utöka vår kundbas för beställningsuppdrag, säger Mikkel Lucas Overby.

Han är doktor i strategi och ekonomi medan VD Simon Egeneldt-Nielsen är psykolog och har doktorerat på datorspelsutveckling. Serious Games har i uppstartsfasen fått EU-bidrag och medel från interna och externa investerare, däribland danska Forskningsstyrelsen.

Pedagogiska spel används i allt högre utsträckning inom exempelvis försvars- och säkerhetsindustrin samt inom kultursektorn. Enligt näringslivsorganisationen Dansk Industris sammanställning utgör pedagogiska spel i dag 25 procent av datorspelsbranschen.

Keld Broksø

Köpenhamnsbaserade Serious Games Interactive vinner allt mer mark med sina pedagogiska datorspel. Med lanseringen i april av bolagets nya historiespel […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.