fredag 23 februari 2024

inloggad som

Finansbolag i Göteborg ny kund hos Cerdo

Sparbanksägda Cerdo Bankpartner i Helsingborg tar finansbolaget Collector Finance & Law som ny kund. Affären gäller utgivning av kreditkort.

På några års sikt ska Göteborgsbaserade Collector Finance & Law ge ut 50.000 kreditkort till sina kunder, där Cerdo Bankpartner sköter allt från prägling till distribution av kort och koder. Företaget står också för ett IT-system kopplat till korthanteringen. Hur mycket avtalet är värt vill VD Pål Alfvegren dock inte uppge.

Sedan tidigare har Cerdo ett sextiotal kunder för sina korttjänster, de flesta fristående sparbanker. I fjol låg omsättningen på drygt 400 miljoner kronor. Företaget har 130 anställda. Ägare är de skånska sparbankerna Finn, Gripen och Syd.

Kristian Svensson

Sparbanksägda Cerdo Bankpartner i Helsingborg tar finansbolaget Collector Finance & Law som ny kund. Affären gäller utgivning av kreditkort. På […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.