fredag 3 maj 2024

inloggad som

Dansk webbyrå planerar intåg i Sverige

Den Köpenhamnsbaserade webbyrån Signal Digital planerar att dra igång i Sverige. Det ska ske antingen genom att alliera sig med en befintlig byrå i Malmö eller Lund, eller genom ett nytt eget kontor med två eller tre anställda.

— Målet är en skandinavisk set up nästa år och en nordisk organisation 2012, säger grundaren Ronnie Rocket.

Företaget har sin största tillväxt inom områden som öppen källkod, webbteknik och sociala medier. I Danmark har bolaget varit involverat i framtagningen av ett digitalt bibliotek, där medborgare kan låna e-böcker på distans. Tillsammans med insatserna inom myndighetsutövning på nätet, Gov 2.0, ska de digitala biblioteken vara draghjälp för Sverigeetableringen.

— Webbyråerna är på bort väg från reklam- och IT-branschen för att istället etablera sig som en egen bransch. Framöver kommer vi att se digitala byråer som ordnar både kommunikationsuppdrag och IT-lösningar, säger han.

Signal Digitals största kunder är biblioteken i Köpenhamn och Århus. Dessutom utvecklar man en humorsajt för den danska komikerstjärnan Casper Christensen, samt webbplatser åt bland annat rederiet A.P. Møller-Mærsk och turistorganisationen Wonderful Copenhagen.

Bolaget ägs till 90 procent av företagsledningen, medan återstoden ägs av filmproducenten och grundaren av Zentropa, Peter Aalbæk Jensen. Omsättningen var förra året drygt 10 miljoner danska kronor.

Anders Frick

Den Köpenhamnsbaserade webbyrån Signal Digital planerar att dra igång i Sverige. Det ska ske antingen genom att alliera sig med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng […]