tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Nya värvningar på Auril, BoneSupport och Rubin Medical

LU Biosciences portföljbolag Auril, som utvecklar läkemedel för temperatursänkning vid hjärtstopp och stroke, har fått en ledningsgrupp. VD blir disputerade kemisten Marianne Svärd, med en bakgrund i bland annat AstraZeneca och Pharmacia. Marianne Svärd driver sedan ett antal år konsultfirman Skogsmöllan och är gift med LU Biosciences VD Thomas Andersson. Aurils styrelseordförande blir Per Sjöberg, tidigare bland annat VD för Perstorp Pharma och Camurus och med flera andra styrelseuppdrag för LU Biosciences portföljbolag. Aurils verksamhet bygger på forskning av professor Tadeusz Wieloch och Carin Sjölund vid Lunds universitet.

Fredrik Groth är ny finanschef på medicinteknikbolaget BoneSupport på Ideon i Lund. Han lämnar Cardo där han varit divisionschef och ansvarig för affärsutveckling. Tidigare har Fredrik Groth arbetat på Trelleborg, Svedala Industri och Sjätte AP-fonden. Förre finanschefen Fredrik Werner stannar på BoneSupport för att driva projekt för att anpassa verksamheten till en förväntad tillväxtökning.

Ny styrelseordförande har utsetts för medicinteknikföretagetRubin Medical i Limhamn, som säljer diabeteshjälpmedel. Bengt Gustafson,grundare av småländska ScandiCare som nu ingår i Hartmann-koncernen, ersätter Anders Widesjö. Gustafson är VD för Hartmann Scandinavia och ordförande i styrelsen för Gislaved kommuns näringslivsbolag. Widesjö stannar som ledamot i Rubin Medical.

Rapidus

LU Biosciences portföljbolag Auril, som utvecklar läkemedel för temperatursänkning vid hjärtstopp och stroke, har fått en ledningsgrupp. VD blir disputerade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.