lördag 18 maj 2024

inloggad som

Epsilon vädrar vändning — rekryterar igen

Efter ett bistert år med sparprogram och en avblåst satsning i Polen anar konsultbolaget Epsilon bättre tider vid horisonten. Bolaget rekryterar nu ett 40-tal nya medarbetare, varav en tredjedel i Skåne.

Framförallt handlar det om projektledare och ingenjörer inom energisektorn där Epsilon bland annat har E.on, Vattefall och norska nätbolaget Statnett som kunder.

— Där märker vi en återhämtning på marknaden. Generellt tror vi att vi har den värsta konjunkturen bakom oss, säger Epsilons VD Mats Boström.

Malmöbaserade Epsilon sysselsätter i dag cirka 1.100 personer runt om i Sverige. Under krisåret har naturliga avgångar inte fyllts på fullt ut men utöver ett 20-tal i Mälardalen som blev av med sina jobb har bolaget klarat sig ifrån uppsägningar.

Omsättningen 2009 sjönk från 2008 års nivå på 1,2 miljarder. Men fortfarande omsatte bolaget mer än en miljard kronor och gjorde ett positivt resultat, uppger Mats Boström.

Framöver tittar Epsilon bland annat på Norge som en expansionsmarknad.

— Vi ser en bra marknad inom offshoreindustrin sedan oljepriset återhämtat sig, säger Mats Boström.

Epsilon ägs av affärsmannen Dan Olofsson genom ägarbolaget Danir.

Erik Olausson

Efter ett bistert år med sparprogram och en avblåst satsning i Polen anar konsultbolaget Epsilon bättre tider vid horisonten. Bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]