tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Fel siffror i årsrapporten från Labs2

|  
|  

Förlusten minskade i fjol för Jonas Birgerssons bredbandsbolag Labs2. Men förbättringen var inte fullt så stor som företaget gick ut med i morgonens pressrelease.

Labs2 i Lund släppte sin bokslutskommuniké vid åttatiden på måndagsmorgonen. Efter en genomgång kan Rapidus nu avslöja att redovisningen innehåller stora fel. Flera av siffrorna för jämförelseåret 2008 är samma som de från 2007.

— Jag ska höra med de som har hand om ekonomin, sa en överraskad Jonas Birgersson när Rapidus nådde honom vid 11-tiden.

Överst i rapporten och under rubriken ”Resultat och likviditet” skriver bolaget att förlusten före skatt för 2009 minskade till 24 miljoner kronor från 77,1 miljoner. Enligt förra årsrapporten uppgick dock förlusten för 2008 till 51,6 miljoner.

Labs2 är noterat på First North. Fram till lunchtid hade aktien ökat 50 procent i värde, från 2 öre till 3 öre. Men fjolårets resultatförbättring var alltså inte så stor som det kommunicerades i morse.

Under ”Resultaträkning i sammandrag” i dagens rapport stämmer heller inte summeringen av intäkter och kostnader. Vidare redovisar bolaget i dag av- och nedskrivningar för 69 miljoner kronor för 2008. Den riktiga siffran är 46 miljoner – den felaktiga siffran är från 2007.

När Jonas Birgersson ringer tillbaka vid lunchtid tackar han Rapidus för granskningen och förklarar att bolaget ska skicka ut en rättelse till marknaden.

På försäljningssidan fortsätter i alla fall raset för Labs2. Omsättningen halverades i fjol till 20,4 miljoner kronor. Jämfört med 2005 återstår mindre än en sjättedel av försäljningen.

Joel Lyth

Förlusten minskade i fjol för Jonas Birgerssons bredbandsbolag Labs2. Men förbättringen var inte fullt så stor som företaget gick ut […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.