lördag 27 april 2024

inloggad som

Spelföretag i Helsingborg landar miljoner

Riskkapitalbolaget Teknoseed går in med 2,5 miljoner kronor i mjukvarubolaget Localize Direct i Helsingborg. I centrum står ett system som ska göra det smidigt att översätta datorspel från ett språk till ett annat.

— Dagens datorspel innehåller ofta stora mängder text och dialog. När spelen lanseras i flera länder är det en tidskrävande process att översätta dem från ett språk till ett annat, vilket gör att det tar längre tid att nå marknaden, säger bolagets VD Christoffer Nilsson.

De nya pengarna ska användas till att slutföra utvecklingsarbetet av produkten, skala upp organisationen samt viss marknadsföring. Betatester pågår och en lansering är planerad under året.

Christoffer Nilsson, som tidigare grundat spelutvecklaren Atod, vill inte gå in i detalj på hur ägarförhållandena kommer att se ut efter kapitaltillskottet, men säger att han tillsammans med den andra grundaren Mattias Wennerholm fortfarande är majoritetsägare. Totalt tre personer arbetar i företaget.

Genom mjukvaran kan spelutvecklare under utvecklingsarbetet i realtid ändra textsträngar i spel, ändringar som blir synliga för samtliga som arbetar i systemet. Förutom att underlätta koordinationen av översättningsarbetet öppnar det möjligheter att påbörja översättningen redan innan spelet är färdigutvecklat.

Joel Lyth

Riskkapitalbolaget Teknoseed går in med 2,5 miljoner kronor i mjukvarubolaget Localize Direct i Helsingborg. I centrum står ett system som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.