lördag 18 maj 2024

inloggad som

Massive nyanställer till projekt i Malmö

|  
|  

Datorspelsföretaget Massive Entertainment i Malmö går mot strömmen i branschen och rekryterar folk. Under 2008 minskade antalet medarbetare i bolaget, men nu har det vänt uppåt.

— Vi arbetar med två stora projekt, ett av dem kommer att presenteras senare i år. Rekryteringen hänger ihop med att vi helt enkelt behöver mer folk till projekten. Under de senaste månaderna har vi anställt ett par personer i veckan. Vi ökar långsamt men stadigt, säger Martin Hultberg, pressansvarig.

Vilka kompetenser är ni ute efter?

— Framförallt programmerare som kan skriva nätverkskod, men även ”gameplay”-programmerare, en del grafiker samt några som kan Mac. Och det handlar om personer som blir tillsvidareanställda.

Massive Entertainment ingår numera i den franska spelkoncernen Ubisoft. Det finns inga officiella uppgifter för hur företaget numera går, men enligt Bolagsverkets siffror från 2008 gjorde företaget en förlust på drygt 41 miljoner kronor.

Anders Frick

Datorspelsföretaget Massive Entertainment i Malmö går mot strömmen i branschen och rekryterar folk. Under 2008 minskade antalet medarbetare i bolaget, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]