tisdag 21 maj 2024

inloggad som

… och Mathiesen slår ifrån sig revisorskritik

Det har stormat kring Cellpoint och den danske IT-entreprenören Michael Mathiesen senaste tiden. Till Rapidus ger nu Mathiesen sin bild av läget.

Under en längre tid har Cellpoint varit hårt finansiellt pressat. I november sattes så det danska dotterbolaget Microsound i konkurs. I mitten av december handelsstoppades aktien på Aktietorget och strax därefter kom beskedet att bolagets revisor på Öhrlings PricewaterhouseCoopers hoppar av. Han skriver till Bolagsverket:

”Enligt min mening finns det anledning till betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta sin verksamhet… styrelsen och verkställande direktören [har] till dags dato inte levt upp till de krav som måste ställas på ledningen för ett noterat bolag i den besvärliga ekonomiska situation som Cellpoint Connect befinner sig i.”

En ny revisor har i dagarna föreslagits. När Rapidus når Michael Mathiesen avvisar han det mesta av kritiken.

— Det fanns en rad fel i det revisorn skickade in. Vi har besvarat det, men vill inte gå ut i en publik diskussion om detaljerna, säger han.

Läget tvingade bolaget att upprätta en kontrollbalansräkning per den sista december ifjol för att utreda den exakta finansiella ställningen. Resultatet: tillgångar på 48 miljoner kronor, varav 42 miljoner ligger i det nyförvärvade polska IT-bolaget Kincaid.

Kommer ni att lyckas få Cellpoint på fötter denna gång?

— Ja, det tror jag. Men sedan är det ju så att inte allt lyckas här i världen, säger Michael Mathiesen, som kanske är mest känd för riskkapitalbolaget 2M Invest som gick i konkurs 2002.

Kristian Svensson

Det har stormat kring Cellpoint och den danske IT-entreprenören Michael Mathiesen senaste tiden. Till Rapidus ger nu Mathiesen sin bild […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.