torsdag 16 maj 2024

inloggad som

NeuroVive landar sex miljoner i bryggfinansiering

|  
|  

Lundabaserade NeuroVive Pharmaceutical har säkrat sex miljoner kronor, som ska gå till planerings- och licensarbete för bolagets kommande läkemedel Neurostat. Pengarna är ett lån som kan omvandlas till teckningsförbindelser i en emission senare i år.

Emissionen planeras till andra kvartalet och ska enligt beslut på årsstämman 2009 riktas till befintliga investerare. Bakom brygglånet står nya aktörer, som enligt avtalet kan överta teckningsrätter i emissionen från bolagets nuvarande huvudägare.

— Fördelen med den här lösningen är att den är billig, eftersom vi inte behöver betala ränta eller bonus till garanter, säger VD Eskil Elmér.

Neurostat är företagets första produkt och ska skydda nervceller vid exempelvis skallskador, utan att orsaka allergiska reaktioner. Bolaget planerar en klinisk studie på skallskadade patienter nästa år. Eskil Elmér menar att det viktigaste nu är att hitta en licenstagare och få produkten genom regulatoriska myndigheter i Europa och USA.

NeuroVive hette tidigare Neuropharma. Aktien är sedan ett drygt år tillbaka noterad på Aktietorget.

Anders Frick

Lundabaserade NeuroVive Pharmaceutical har säkrat sex miljoner kronor, som ska gå till planerings- och licensarbete för bolagets kommande läkemedel Neurostat. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad