fredag 29 mars 2024

inloggad som

Affärssuccé på klimatmöte väcker hopp om repris

Under klimattoppmötet i december deltog miljöteknikbolag från Danmark, Sverige och övriga världen i Köpenhamnsutställningen Bright Green. Mot förväntan skapade den åtskilliga affärskontakter i både Sverige och Danmark, uppger arbetsgivarorganisationen Dansk Industri. Nu hoppas de på en ny utställning med nordisk medverkan i Mexiko.

— Egentligen var vi bara ute efter ren marknadsföring för miljöteknik, men vi har nu hört från flera bolag att de fått kontakter som helt säkert kommer att leda till order, säger Jens Holst-Nielsen, seniorrådgivare hos Dansk Industri som var en av arrangörerna bakom utställningen i Forum den 12-13 december.

Dansk Industri ska under de kommande månaderna utvärdera hela processen, men framgången var så stor att organisationen redan hoppas på en repris av Bright Green under COP 16, det uppföljande klimattoppmötet i Mexiko i november i år.

— Vi kommer att hjälpa till att återskapa en Bright Green-utställning i Mexiko, säger Jens-Holst Nielsen.

Dansk Industri hoppas att regionens bolag kan utmärka sig på samma sätt i Mexiko. På Bright Green i december deltog 29 svenska företag, bland annat under paraplyetiketten SymbioCity — Sustainability by Sweden, som samlade 16 svenska bolag. De danska företagen utgjorde nära hälften av totalt 170 utställare.

Keld Broksø

Under klimattoppmötet i december deltog miljöteknikbolag från Danmark, Sverige och övriga världen i Köpenhamnsutställningen Bright Green. Mot förväntan skapade den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]