torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Gamla Brimstone-ledningen nästan borta

Sedan IT-bolaget Brimstone blev uppköpt av Stockholmsbaserade Cinteros för knappt ett år sedan har verksamheten i Malmö stöpts om rejält. Femton anställda har blivit sex och stora delar av den gamla ledningen har spridits för vinden.

Redan innan sammanslagningen med Cinteros hade grundaren Sebastian Merlöv blivit bortlyft från VD-posten av styrelsen. Sedan dess har en rad ledningsprofiler i det tidigare Brimstone försvunnit:

* Mattias Lindemann, tidigare produktchef i Brimstone, gick i våras gick in som delägare i Sebastian Merlövs nya bolag Absalon.

* Per Siwmark, ekonomichef på Brimstone, har satsat på en karriär som skulptör i stengods.

* Oliver Merlöv, den siste av de fem ursprungliga grundarna i Brimstone, är sedan september produktchef på spelutvecklingsbolaget Massive Entertainment.

Kvar i Cinteros finns Lars Vida, Brimstones VD under hösten 2008, och Magnus Olsson, teknikutvecklare på Brimstone, som nu blivit produktchef på Cinteros.

Utöver att många funktioner varit dubbelbesatta när två bolag slagits ihop till ett menar Lars Vida att en viss förändring av manskapet varit nödvändig.

— Bolaget har fått en lite annan prägel och då behöver vi folk som är med på det, säger han.

Under året har Brimstone och dess mjukvara för att hantera kundrelationer införlivats i det tidigare mer konsultinriktade Cinteros. Samtidigt har nya kundgrupper dykt upp för Brimstones produkt, som tidigare mest såldes till bolag inom life science och konsumentvaror. Nu har bland annat fastighetsbolag samt kommuner och landsting tillkommit.

Totalt sysselsätter Cinteros ett 30-tal personer. Omsättningen för 2008 slutade på 23 miljoner kronor. VD Robert Erlandsson räknar med att omsätta cirka 30 miljoner i år, då Brimstones verksamhet införlivats, och att personalstyrkan ska växa framöver.

— Sedan slutet av sommaren har vi fullt i orderböckerna och nyanställer löpande, säger han.

Erik Olausson

Sedan IT-bolaget Brimstone blev uppköpt av Stockholmsbaserade Cinteros för knappt ett år sedan har verksamheten i Malmö stöpts om rejält. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.