måndag 20 maj 2024

inloggad som

Danskt mikrochipbolag till Silicon Valley

Efter ett tillskott i somras på fem miljoner danska kronor har Köpenhamnsbaserade mjukvarubolaget Teklatech etablerat ett brohuvud i Silicon Valley. Etableringen sker i samarbete med EDATechforce, som distribuerar Teklatechs mjukvara för att reducera brus och störningar i mikrochip.

— De är mer än bara distributörer eftersom de är tätt knutna till vår utvecklingsavdelning och ger teknisk support till våra amerikanska kunder. Kalifornien är vår viktigaste marknad. Det är nio timmars tidsskillnad så det är viktigt att kunderna har någon att ringa lokalt, säger Teklatechs VD och grundare Tobias Bjerregaard.

Teklatechs produkt, FloorDirector, blev klar för försäljning i våras men bolaget behövde ytterligare riskkapital för marknadsföring och försäljning. Under tiden tvingades bolaget skära ner personalstyrkan från åtta till fyra personer för att klara lågkonjunkturen. Nu är Teklatech dock uppe i sju anställda igen och söker ytterligare ingenjörer för att integrera FloorDirector i kundernas egen utvecklingsprocess.

— Vi har fått kunder i butiken och startat en del konkreta projekt. Vår teknik kommer ut vid en bra tidpunkt då marknaden är på väg att öppna upp, säger Tobias Bjerregaard utan att vilja precisera vilka kunderna är eller hur mycket bolaget säljer för.

I närområdet är Sverige en intressantare marknad än Danmark för Teklatech eftersom Sverige har fler mikrochiptillverkare. Bolaget riktar bland annat in sig på producenter av små mikrochip i till exempel mobiltelefoner, hörapparater och pacemakrar.

Teklatech grundades 2006 med kapital från DTU Innovation. Bolaget fick 2007 in åtta miljoner danska kronor från Seed Capital och Ulrik Danneskiold-Samsøe Holding. De fem miljonerna från i somras kom från affärsängar och statliga Væktsfonden.

Keld Broksø

Efter ett tillskott i somras på fem miljoner danska kronor har Köpenhamnsbaserade mjukvarubolaget Teklatech etablerat ett brohuvud i Silicon Valley. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.