fredag 19 april 2024

inloggad som

Kassan räcker till nytt spel hos Playdead

Spelbolaget Playdead i Köpenhamn planerar ett nytt spel som ska utvecklas från mars 2010. I motsats till en rad krisdrabbade spelbolag behöver Playdead inget nytt kapital under nästa år. Inte heller till det nya spelet som firman nu bestämt sig för, men som inte ingick i investerarnas plan.

Playdead fick i våras en kapitalinjektion från bland andra CAT Science och statliga Vækstfonden. Drygt elva miljoner danska kronor landades för utveckling och marknadsföring av det tvådimensionella, svartvita datorspelet Limbo.

Grundarna Arnt Jense, Dino Patti och Kim Ritzau har samlat tio anställda och ett par frilansar för jobbet, men redan nu står det klart att spelutvecklingen blir färdig tidigt nästa år. Därefter handlar det mest om online-marknadsföring, så för att utvecklarna ska ha något att göra är ett nytt spel aktuellt.

— Vi har ett utkast med idéer. Vi räknar med en balans i våra utgifter och behöver inte resa mer kapital för det nya spelet, säger Dino Patti.

Han vill inte avslöja några detaljer i upplägget och företaget är trots det stora kapitaltillskottet i mars inte särskilt synligt i media. På nätet finns bara en enkel presentation av spelet Limbo.

— Vi går inte ut offentligt förrän vi har något att visa. Vi väntar tills Limbo är helt färdigt, säger Dino Patti.

Keld Broksø

Spelbolaget Playdead i Köpenhamn planerar ett nytt spel som ska utvecklas från mars 2010. I motsats till en rad krisdrabbade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.