torsdag 25 april 2024

inloggad som

Jardenberg går in i Planeto

Spelbolaget Planeto i Malmö har de senaste månaderna dubblat personalen till cirka tio anställda och konsulter. Ny marknadschef och delägare är Joakim Jardenberg, VD på Sydsvenskans och Helsingborgs Dagblads tidigare webbutvecklingsbolag Mindpark.

Planetos internetbaserade frågesport provspelas just nu av en mindre grupp testare, för att sedan släppas i slutet av vintern. Genom att göra spelet gratis och sprida det via Facebook hoppas grundarna Magnus Robertsson och Martin Walfisz komma upp i minst ett par miljoner användare innan 2010 är slut. Inbitna användare ska sedan lockas att betala för att sätta digital guldkant på sin spelupplevelse, vilket ska ge bolaget sina intäkter.

— Vår målsättning är tiotals miljoner spelare totalt. Men det måste inte vara så många för att vår affärsmodell ska fungera, säger Martin Walfisz, som även grundat spelbolaget Massive Entertainment.

Planeto tog i slutet av sommaren in 1,4 miljoner kronor från en grupp affärsänglar. Även om Joakim Jardenberg sedan dess tillkommit som minoritetsägare står de två grundarna fortfarande som ägare till över 80 procent av bolaget, uppger Martin Walfisz.

Han räknar med break-even innan 2011, men för det krävs cirka tio miljoner i riskkapital som Martin Walfisz hoppas plocka in under vintern. Personalen ska då kunna utökas till 15 personer.

Helsingborgsbaserde Mindpark grundades 2007 med syfte att fungera som experimentverkstad inom nya medier för en rad skånska och västsvenska dagstidningsföretag, däribland Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad och Gota Media. Bolaget hade en handfull anställd när de finansierande medieföretagen i våras drog sig ur. Mindpark drivs nu av Joakim Jardenberg på egen hand.

Erik Olausson

Spelbolaget Planeto i Malmö har de senaste månaderna dubblat personalen till cirka tio anställda och konsulter. Ny marknadschef och delägare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.