tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Hemtjänsten ny kundgrupp för seniortelefon från Malmö

|  
|  

Malmöbolaget MyJoice har hittills sålt sin tv-baserade bredbandstelefon för äldre direkt till konsumenterna. Men efter ett pilotprojekt med Älvsborgs stadsdelsnämnd har kommunernas hemtjänst seglat upp som den stora kundgruppen. Bolaget räknar nu med att vara självförsörjande till nästa sommar.

MyJoice bildtelefon använder tv:n och en kraftigt förenklad fjärrkontroll för att även de med nedsatt syn eller bristande teknikkunskaper ska kunna hålla kontakt med barnbarn och vänner.

I pilotprojektet med Göteborgsstadsdelen Älvsborg har ett drygt 40-tal vårdtagare inom hemtjänsten utrustats med MyJoices telefon. Där fungerar den som ett mellanting mellan hembesök och de elektroniska trygghetslarm som finns sedan tidigare. Tanken är att förbättra kommunikationen med vårdtagarna och undvika falsklarm. Systemet har också kompletterats med en nattkamera som gör det enklareför hemtjänsten att hålla ett öga på de äldre när de sover.

MyJoices telefon lanserades för ett drygt år sedan och används i dag av omkring 350 privatpersoner i Sverige och Norge – en siffra som behöver tredubblas för att bolaget ska gå runt på abonnemangsavgifterna. Det räknar VD Johan Eckerstein med att nå till mitten av nästa år.

MyJoice sysselsätter sju personer i Malmö, Göteborg och Stockholm och har återförsäljare i Europa, USA och Japan. Bolagets har sedan starten finansierats med drygt 20 miljoner kronor från ett 40-tal olika ägare.

Erik Olausson

Malmöbolaget MyJoice har hittills sålt sin tv-baserade bredbandstelefon för äldre direkt till konsumenterna. Men efter ett pilotprojekt med Älvsborgs stadsdelsnämnd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.