torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Elzouki och Lindberg i styrelsen för ny miljöförening

En ny ideell miljöförening har bildats i Lund. I styrelsen finns bland andra Conveneer-grundaren Richard Lindberg och mobilteknikbolaget Scalados grundare Pierre Elzouki.

Föreningen med namnet Congress for Environmental Advancement, CongressEA, vill se till att företag, universitet, media och andra organisationer utbyter kunskaper för göra sitt miljöarbete mer effektivt.

— När jag själv letade runt bland dagens miljöföreningar kände jag att det inte fanns något som riktigt matchade mina egna värderingar. Miljöfrågor engagerar en mycket bredare grupp än förr, och vi siktar på att få med bland annat ekonomer, jurister och samhällsvetare, säger Richard Lindberg.

CongressEA har börjat med att organisera en seminarieserie tillsammans med Ekonomihögskolan i Lund och Stiftelsen Partnerskap. Föreningen planerar också en webbportal för entreprenörer i miljösektorn. Den ska göra det lättare för företagarna att finna rätt partners, kunder, mediakontakter och myndighetspersoner. Projektet genomförs i samarbete med svenska organisationen GlobalFocus och stöttas av British Council, som i somras utsåg Richard Lindberg till ”klimatutmanare” med en startbudget på knappt 50.000 kronor.

— British Councils klimatutmanare gör ettåriga projekt och många idéer försvinner efter det året. Vi vill göra något som lever kvar, men vi behöver dra in mer finansiering till portalen. Vi pratar med en del organisationer om det just nu, säger Richard Lindberg.

CongressEA är inte vinstdrivande och ingen i föreningen får i dag någon ersättning för sitt arbete. Hittills har ett par hundra personer blivit medlemmar.

Lisa Kirsebom

En ny ideell miljöförening har bildats i Lund. I styrelsen finns bland andra Conveneer-grundaren Richard Lindberg och mobilteknikbolaget Scalados grundare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.