söndag 12 maj 2024

inloggad som

Elzouki och Lindberg i styrelsen för ny miljöförening

En ny ideell miljöförening har bildats i Lund. I styrelsen finns bland andra Conveneer-grundaren Richard Lindberg och mobilteknikbolaget Scalados grundare Pierre Elzouki.

Föreningen med namnet Congress for Environmental Advancement, CongressEA, vill se till att företag, universitet, media och andra organisationer utbyter kunskaper för göra sitt miljöarbete mer effektivt.

— När jag själv letade runt bland dagens miljöföreningar kände jag att det inte fanns något som riktigt matchade mina egna värderingar. Miljöfrågor engagerar en mycket bredare grupp än förr, och vi siktar på att få med bland annat ekonomer, jurister och samhällsvetare, säger Richard Lindberg.

CongressEA har börjat med att organisera en seminarieserie tillsammans med Ekonomihögskolan i Lund och Stiftelsen Partnerskap. Föreningen planerar också en webbportal för entreprenörer i miljösektorn. Den ska göra det lättare för företagarna att finna rätt partners, kunder, mediakontakter och myndighetspersoner. Projektet genomförs i samarbete med svenska organisationen GlobalFocus och stöttas av British Council, som i somras utsåg Richard Lindberg till ”klimatutmanare” med en startbudget på knappt 50.000 kronor.

— British Councils klimatutmanare gör ettåriga projekt och många idéer försvinner efter det året. Vi vill göra något som lever kvar, men vi behöver dra in mer finansiering till portalen. Vi pratar med en del organisationer om det just nu, säger Richard Lindberg.

CongressEA är inte vinstdrivande och ingen i föreningen får i dag någon ersättning för sitt arbete. Hittills har ett par hundra personer blivit medlemmar.

Lisa Kirsebom

En ny ideell miljöförening har bildats i Lund. I styrelsen finns bland andra Conveneer-grundaren Richard Lindberg och mobilteknikbolaget Scalados grundare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen