söndag 19 maj 2024

inloggad som

40 nya miljoner tar Alligator till försäljning

|  
|  

Bioteknikföretaget Alligator Bioscience på Ideon i Lund har tagit in drygt 40 miljoner kronor i två emissioner, där merparten kommer från storägarna.

Alligator har utvecklat teknologin Find för att öka effektiviteten i proteiner. Den används för utveckling av proteinläkemedel, såväl i bolagets egna projekt som i samarbeten och kunduppdrag. Nu inleds försäljningen av Alligators första egna projekt.

— För de här tiderna och ett litet bolag som vi är det ett jättebra emissionsresultat. Det gör det möjligt för oss att starta försäljningen av vårt projekt kring akut inflammation vid hjärtinfarkt, säger VD Gun-Britt Fransson som hoppas att projektet ska säljas till ett större bolag under nästa år.

Alla Alligators läkemedelssubstanser är i pre-klinisk fas, alltså före testning på patienter. Bolaget arbetar även med läkemedel mot bland annat cancer och reumatism.

Alligator Biosciences största ägare är Stenakoncernen, affärsängeln Staffan Rasjö och Industrifonden.

Lisa Kirsebom

Bioteknikföretaget Alligator Bioscience på Ideon i Lund har tagit in drygt 40 miljoner kronor i två emissioner, där merparten kommer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]