torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Konkursad videoteknik får nytt liv

Karlshamnsbolaget AMT Advanced Multimedia Technology, som tidigare i år sattes i konkurs, har återuppstått i ny form under namnet Euronix.

Bakom bolaget står Peter Toth och Jozsef Karoly – samma personer som drev AMT. Troligen blir det också Fredrik Herslow, som även sköter Aktietorget Öresund, som tar VD-rollen.

Bolaget jobbar med komprimeringsteknik för videoströmmar. Tekniken började utvecklas för omkring tio år sedan och Euronix köpte nyligen loss den från AMT:s konkursbo.

— Det är precis samma grejer som vi nu vidareutvecklar. Tidigare har vi fokuserat på webb-tv, men med vår nya effektivare encoder har vi möjlighet att komma in också på broadcastmarknaden, säger Peter Toth.

Norska TV2 använder tekniken i en demonstrationsanläggning. Nästa steg är att hitta kunder som betalar för användandet.

— Vi letar nu efter finansiering på fem miljoner kronor. Om allting löper på så behövs det inte mer för att komma ut på marknaden. Min roll är att hjälpa till med att hitta finansiärer, säger Fredrik Herslow.

Förutom att ansvara för Aktietorget Öresund sitter Fredrik Herslow i styrelsen för en rad bolag i regionen, däribland Trial Form Support och nyligen börsnoterade Exini Diagnostics.

Anders Frick

Karlshamnsbolaget AMT Advanced Multimedia Technology, som tidigare i år sattes i konkurs, har återuppstått i ny form under namnet Euronix. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.