söndag 12 maj 2024

inloggad som

MultiQ bantar efter ras i orderstock

|  
|  

Bildskärmsföretaget MultiQ i Malmö ska säga upp personal och göra sig av med konsulter, för att på så vis kunna spara fem miljoner kronor per år. Det säger VD Anders Laurin till Rapidus.

— Besparingarna kommer framförallt att beröra svenska delen av företaget. Det handlar om personalneddragningar i Malmö och Stockholm samt ett allmänt gnetande, säger han. 

Anledningen till neddragningarna är arbetsbrist. Företaget kommer nu att inleda fackliga förhandlingar för de personer som berörs. MultiQ kommer även att arbeta hårdare med aktiviteter som leder till högre försäljning.

— Kortsiktigt kör vi ett besparingsprogram, men långsiktigt håller vi fast vid vår strategi, säger Anders Laurin.

Idag presenterades bolagets delårsrapport. Omsättningen mellan januari och september var 107,5 miljoner kronor, vilket är i ungefär samma nivå som motsvarande period förra året. Orderingången minskade rejält under sommaren och orderstocken var i slutet av september värd 44 miljoner, vilket är nästan hälften jämfört med samma tid förra året.

Ett av företagets positiva undantag är den order på tio miljoner kronor som bolaget fick från Svenska Spel under oktober månad.

Anders Frick

Bildskärmsföretaget MultiQ i Malmö ska säga upp personal och göra sig av med konsulter, för att på så vis kunna spara fem […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen